
Producent
Pojemniki obiadowe z pulpy trzciny cukrowej

47,80 zł
Cena netto: 38,86 zł

48,90 zł
Cena netto: 39,76 zł

22,40 zł
Cena netto: 18,21 zł

41,75 zł
Cena netto: 33,94 zł

47,50 zł
Cena netto: 38,62 zł

22,50 zł
Cena netto: 18,29 zł

47,99 zł
Cena netto: 39,02 zł

49,80 zł
Cena netto: 40,49 zł

44,30 zł
Cena netto: 36,02 zł

48,00 zł
Cena regularna:
56,96 zł
Cena netto: 39,02 zł

3,59 zł
Cena netto: 2,92 zł

5,99 zł
Cena netto: 4,87 zł

19,99 zł
Cena netto: 16,25 zł

8,11 zł
Cena regularna:
9,15 zł
Cena netto: 6,59 zł
Menuboxy - pojemniki obiadowe z trzciny cukrowej
Menuboxy, pojemniki obiadowe z trzciny cukrowej świetnie sprawdzą się jako ekologiczna alternatywa dla pojemników obiadowych styropianowych i plastikowych. Trzcina cukrowa to materiał kompostowalny i ekologiczny, wspaniały przyjaciel środowiska naturalnego, a przy tym charakteryzuje się wysoką wytrzymałością i odpornością na wilgoć.
Jakie pojemniki obiadowe z trzciny cukrowej posiadamy w ofercie?
W ofercie sklepu Ale Opakowania posiadamy różnorodne pojemniki obiadowe z trzciny cukrowej dostępne w kompletach po 125, 200 i 250 sztuk. Mamy m.in. pojemniki obiadowe z pulpy trzciny cukrowej niedzielne, dwu- i trójdzielne. Podział na komory sprawia, że poszczególne produkty nie mieszają się ze sobą, dzięki czemu zachowują swój pierwotny smak i zapach.
Menuboxy z trzciny cukrowej - przeznaczenie
Pojemniki obiadowe z trzciny cukrowej jednodzielne, dwu- oraz trójdzielne wykorzystywane mogą być w punktach sprzedających posiłki na wynos, w cateringu, małej gastronomii, a także podczas różnego typu imprez plenerowych i masowych. Znajdują zastosowanie głównie do pakowania obiadów. Przykładowo w pojemniki obiadowe trójdzielne można zapakować cały obiad, np. mięso+ziemniaki+surówka. Pudełka niedzielone z trzciny cukrowej sprawdzą się natomiast do pakowania, chociażby pierogów, kopytek, makaronu, bigosu itp.
Z czego wyprodukowane są kompostowalne menu boxy?
Biodegradowalne menu boxy wyprodukowane są w całości z trzciny cukrowej, a konkretnie z włókien, które pozostały po ekstrakcji cukru z trzciny cukrowej. Nazywa się to bagassa. Pojemniki obiadowe z trzciny cukrowej (bagassy) są w pełni kompostowalne w przemysłowych kompostownikach. W procesie kompostowania bagassa zmienia się w glebę w ciągu zaledwie kilku tygodni. Po zużyciu naczynia z trzciny cukrowej najlepiej po prostu wyrzucić do brązowych kontenerów na bio śmieci.
Jakie zalety posiadają ekologiczne menuboxy z trzciny cukrowej?
Boxy z włókien trzciny cukrowej są bardzo chętnie wykorzystywane w gastronomii ze względu na wiele zalet. Pudełka obiadowe z trzciny cukrowej są trwałe, odporne na wilgoć oraz tłuszcz, a także lekkie, pojemne, a jednocześnie bardzo poręczne, dzięki czemu świetnie nadają się do transportu. Są estetyczne i zajmują mało miejsca przy składaniu - można je układać jeden na drugim. Nadają się do piekarnika i kuchenki mikrofalowej. Bez obaw możemy je przechowywać w lodówce lub zamrażarce przez niedługi czas. Przeznaczone są do bezpośredniego kontaktu z żywnością, a co ważne - nie zmieniają smaku potraw. Dzięki właściwościom izolującym jedzenie przechowywane w biodegradowalnych menu boxach na długo utrzymuje temperaturę. Nasze obiadowe menu boxy z trzciny cukrowej wyróżnia także doskonały stosunek ceny do jakości.
Obiadowe menu box z trzciny cukrowej - z czym łączyć?
Oferujemy szeroki wybór opakowań ekologicznych i biodegradowalnych wykonanych z trzciny cukrowej. U nas zakupisz miski z włókna bagassa, biodegradowalne opakowania na zupy, ekologiczne talerze i półmiski z pulpy trzciny cukrowej oraz wiele różnych pojemników i pudełek z bagassy w różnych wymiarach i pojemnościach.
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi artykułami blogowymi: Ekologiczne rozwiązania - naczynia z pulpy trzciny cukrowej jako alternatywa dla plastiku, Jak segregować opakowania do cateringu?